вівторок, 23 березня 2021 р.

ЗАЛ №23 9-А клас Відкритий урок з географії


       
17.03.2021 в 9-А класі відбувся відкритий урок з географії на тему «Виробництво харчових продуктів та напоїв».
   Наш вчитель, Ватажок Наталія Олександрівна, повідомила нам про внесок в економіку України харчової промисловості, так як виробництво продуктів харчування з давніх часів і нині залишається важливою сферою діяльності в усіх країнах світу. Для розвитку харчової промисловості в нашій країні є всі необхідні умови: розвинене сільське господарство; виробничі потужності.
    Цікаві повідомлення про географію харчової промисловості  ми почули від Бєлова Станіслава, Бірківської Кіри, Бойка Пилипа, Лупар Артема, Бочарової Єви, Зикова Олександра, Дегтярук Олександри, Катрич Вадима, Ковалевського Владислава, Коваленка Максима, Ковпака Владислава, Колісник Івана, Мацуй Ірини, Семененко Мілени.
    Наталія Олександрівна звернула увагу, що  кожна країна має унікальне географічне положення на нашій планеті та своєрідну природу. Вони значною мірою визначають її історію, впливають на формування звичаїв і традицій. Невід ємною складовою є харчові продукти, рецептура та технологія приготування яких зберігаються впродовж  багатьох десятиліть. Цікаві повідомлення про національні страви ми почули: Франція - Пацера Ігор, Японія - Решетняк Єгор, Китай - Владикіна Марія, Ізраїль - Товбін Денис, Казахстан – Харибін Гліб,.
    Також ми на уроці розглянули цікаві факти про харчові візитки країн::
     ·   Франція - вино, сир, паштет, морепродукти;    
     ·   Італія - вино, сир, спагеті;
     ·   Німеччина - сир, ковбаса, бекон;
     ·   Швейцарія -сир, шоколад, кава;
     ·   Данія - масло, сир, шинка;
     ·   Норвегія, Ісландія - рибні консерви;
     ·   Болгарія, Угорщина - овочеві консерви;
  ·  У країнах Близького Сходу - крупи та бобові. Баранина, курятина, яловичина;
    ·  У країнах Східної та Південно-Східної Азії (Японія ,Китай, Таїланд…) - риба, водорості, молюски, рис, овочі та фрукти;
   ·   У країнах Латинської Америки- вироби із борошна та бобових- з додаванням перцю чилі, а також соусів. М’ясо, риба, птиця;
  ·  Важливою складовою північноамериканських країн (США та Канада) - фастфуд -  картопля, м ясні продукти швидкого приготування. Курятина,  яловичина, кукурудза,  боби, сир, макаронні вироби, риба та молюски. Серед овочів - солодка картопля - батат, томати, огірки та селера.
       Урок був дуже цікавим та пізнавальним, з якого ми винесли те, що нам буде потрібно в житті.